Kaiserov bylinkový nálev – Helmutova receptúra
Kategória: | Bylinkové nálevy na ryby a mäso |
---|
Helmutova receptúra obsahuje cesnak, rascu, čierne korenie a tymian.
Zmes sa výborne hodí na nakladanie sladkovodných rýb, predovšetkým kapra, sumca atď. Veľmi dobre poslúži aj na nakladanie červeného mäsa.
Ako na to? Celý sáčok rozpustíme v 5 – 6 litroch vody, fajnšmekri zmes ešte krátko povaria pre maximálne uvoľnenie znamenitej arómy a do vychladnutého nálevu (4 stupne sú tak akurát) uložíme ryby na približne na 8 – 12 hodín. Napríklad cez noc.
S mäsom sa netreba náhliť, bežné kusy mäsa (cca 1,5 kg) tam nechajte aspoň 7 – 10 dní. Pri mäse je nutné nálev povariť 5 – 8 minút a korenie potom scediť. Pred údením ryby aj mäso ešte dobre opláchnite a nezabudnite dobre osušiť.
Balenie: 350 g (na 6 l nálevu a cca 5 kg rýb alebo červeného mäsa)
Žiaden z našich nálevov neobsahuje rýchlosoľ a ani„éčka“.
Dátum spotreby minimálne 1 rok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.