Kaiserov bylinkový nálev – Ulrichova receptúra
Kategória: | Bylinkové zmesi a nálevy na údenie |
---|
Ulrichovu receptúru tvoria bylinky z našich záhradiek, ktoré dopĺňa čierne korenie. Z korenín sme použili najmä zelerovú vňať, ligurček a medvedí cesnak. Ďalej v ňom ucítite aromatickú bazalku, oregano a tymian, ktoré dopĺňa sladká mrkva, paštrnák a biele horčičné semienko.
Zmes je ideálna na nakladanie väčšiny rýb a hydiny. Veľmi dobre poslúži aj na červené mäso.
Ako na to? Celý sáčok rozpustíme v 5 – 6 litroch vody, fajnšmekri zmes ešte krátko povaria pre maximálne uvoľnenie znamenitej arómy a do vychladnutého nálevu (4 stupne sú tak akurát) ryby uložíme približne na 8 – 12 hodín. Napríklad cez noc.
S mäsom sa toľko ponáhľať nemusíte, hydina potrebuje také 2 – 3 dni a bežné kusy mäsa (cca 1,5 kg) nechajte naložené aspoň 7 – 10 dní. Pri mäse je nutné nálev povariť 5 – 8 minút a korenie následne scediť. Pred údením ryby aj mäso ešte dobre opláchnite a poriadne osušte.
Balenie: 350 g (na 6 l nálevu a cca 5 kg rýb alebo červeného mäsa).
Obsah soli 94 %.
Žiaden z našich nálevov neobsahuje rýchlosoľ a ani „éčka“.
Obsahuje alergény: zeler a horčicu.
Dátum spotreby minimálne 1 rok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.