Kaiserova '100' zvýhodnený set 2025
Kategória: | Zvýhodnené a darčekové sety udiarní |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie el. špirálou |
Hmotnosť mäsa: | Až 15kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Od jari do jesene |
Výška udiarne: | 110cm |
Zameranie: | Domáce a záhradné, Rybárske |
PRENOSNÁ „ELEKTRICKÁ STOVKA” vychádza z menšej „PÄŤDESIATKY”, avšak táto udiareň ponúka dvojnásobný priestor na údenie. Zmestí sa do nej približne 25 stredných rýb na dvoch poschodiach alebo cca 50 klobás a až 15 kg mäsa. Mäso a ryby sa vešajú na háčiky alebo sa môžu položiť na rošty na päť poschodí. Udiareň je vhodná na údenie dlhších rýb, napr. úhorov, šťúk atď. Údiť môžete ako drevom, tak aj kombináciou drevenej štiepky a vykurovacej špirály s termostatom, ktorá je súčasťou balenia. Vďaka kalenému sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, ako sa proviant mení na excelentnú pochúťku.
V tomto zvýhodnenom sete nájdete okrem udiarne s elektrickou špirálou na údenie teplým a horúcim dymom aj Generátor dymu na údenie studeným dymom až 10 hodín, stojan a Kaiserov čistič udiarní, nech je udiareň vždy akurát.
Udiareň má najlepší pomer medzi cenou a objemom z mojej ponuky nerezových udiarní. Údiť sa v nej dá od jari do jesene (pokým teploty neklesnú pod 5 °C). Pri nižších teplotách môže voda kondenzovať na stenách udiarne, a preto odporúčam mrknúť na moje izolované udiarne na zimné údenie.
Údenie v elektrickej udiarni je jednoduché – do misky sa nasypú údenárske piliny alebo jemná štiepka, ktorú ľahko navlhčíte. Špirála vyhreje udiareň a sama aj podpáli drevenú drť. Tlenie drviny potom riadite kropením vodou. Jedna miska (cca 150 g drviny) vydrží zhruba na 2 – 3 hod. údenia. Teplotu riadi termostat vnútri vyhrievacej špirály. Pracovná teplota udiarne je 60 – 110 °C. Na údenie studeným dymom (do 30 ºC) použijete generátor studeného dymu, ktorý bez nutnosti obsluhy funguje až 10 hodín.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:
univerzálna zásuvka s výhrevnou špirálou a miskou na piliny
(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)
Údenie teplým alebo horúcim dymom si užijete aj pri minimálnej manipulácii.
set háčikov v tvare S (5 kusov)
set háčikov v tvare U (5 kusov)
odkvapkávacia miska (na zachytenie tuku z mäsa)
500g jemná štiepka na bravčové
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez
príkon vyhrievacej špirály: 2 000 W
kapacita potravín: až 15 kg
vonkajšie rozmery: 395 x 1 100 x 275 mm
rozmery komory na údenie: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 17 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.
VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:
– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.
– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.
– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.
– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).
– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.
– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.
– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.