KAISEROVA '200' elektrická udiareň
Kategória: | Kaiserove izolované udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie drevom, Zásuvka na vykurovanie el. špirálou |
Externý odvod dymu: | Napojenie na komín |
Hmotnosť mäsa: | 20 – 50 kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Celý rok |
Výška udiarne: | 125 cm |
Zameranie: | Komerčné použitie |
NOVÁ IZOLOVANÁ „ELEKTRICKÁ DVESTOVKA” je svojou veľkosťou kráľovná medzi mojimi udiarňami. Je určená predovšetkým na záhradky reštaurácií, do obchodov s rybími špecialitami či do menších mäsiarstiev. Alebo ak nie ste žiadni trochári, uchytí sa výborne aj u vás doma na záhradke!
Nová DVESTOVKA má kompletne prepracovanú a zdokonalenú konštrukciu. Výsledkom je ľahšia údržba komory na údenie a viac pozícií pre rošty (lepšie využitie miesta). Zmenili sme aj samotné ohnisko, ktoré je teraz univerzálne, a tak po vybratí vykurovacej špirály môžete ľahko zakúriť aj drobným drevom (pokiaľ nie je práve poruke zásuvka).
Zmestí sa do nej až 35 kg mäsa, 50 rýb alebo celá stovka klobások.
Vonkajšie aj vnútorné opláštenie vrátane vnútornej kostry je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Kvalitná izolačná vata vnútri udiarne umožňuje celoročnú prevádzku a rovnako ako naše ostatné izolované udiarne, aj tu možno komín napojiť na externý odvod dymu. Vďaka vykurovacej špirále s integrovaným termostatom stačí nasypať piliny na údenie do misky a tá už sa postará o vývin dymu a správnu teplotu v udiarni. Na vás je už len potom vlhčenie pilín, aby to kúrilo tak akurát.
Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od vonkajšieho počasia 8 – 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.
Obsah príslušenstva:
univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny
(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)
4x tyčka na zavesenie háčikov alebo klobás
1x nadstavec komína s klapkou pre riadenie odvodu dymu
Voliteľné príslušenstvo:
Udiareň vynikne dobre na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou).
Generátor studenýho dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.
Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.
Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez + izolačná vata
príkon vykurovacej špirály: 2 000 W
kapacita potravín: 35 kg
priemer komína: 100 mm
vonkajšie rozmery: 600 x 1 255 x 410 mm
rozmery komory na údenie: 1 100 x 380 x 540 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 50 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.
VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:
– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.
– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.
– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.
– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).
– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.
– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.
– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11– 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.