KAISEROVA '50' elektrická udiareň
Kategória: | Kaiserove elektrické udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie el. špirálou |
Hmotnosť mäsa: | 5-10kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Od jari do jesene |
Výška udiarne: | 80-95cm |
Zameranie: | Domáce a záhradné, Na mäso a klobásy |
PRENOSNÁ „ELEKTRICKÁ PÄŤDESIATKA” je najobľúbenejšia elektrická udiareň z mojej ponuky a výborne sa hodí na domáce údenie od jari do jesene. Alebo až kým teplota nespadne pod 5 °C.
Nie nadarmo získala ocenenie produkt roka.
Produkt roku 2023 - Top v kategórii
PÄŤDESIATKA zvládne údenie tradične drevom, alebo modernejšie pomocou výhrevnej elektrickej špirály s termostatom (v kombinácii s pilinami na údenie alebo jemnou štiepkou), ktorá je už súčasťou balenia. Vďaka kalenému sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, čo sa deje vo vnútri. Údiť môžete zavesením na háčiky alebo môžete využiť 3 poschodia roštov. Na údenie studeným dymom (do 30 °C) odporúčam dokúpiť generátor studeného dymu.
Elektrické udiarne fungujú veľmi jednoducho – výhrevnú špirálu vložíte do ohniska, do misky nasypete údenárske piliny alebo štiepku, ktorú navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Tá štiepku sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Vy iba občas kropíte štiepku, aby ste riadili množstvo dymu a správnu vlhkosť v udiarni.
Po vybratí vykurovacej špirály môžete v ohnisku zakúriť aj drobným drevom alebo pilinami na údenie.
Do udiarne sa zmestí 12 stredných rýb, cca 25 klobás alebo 10 kíl mäsa rozloženého na roštoch.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:
univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny
(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)
odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)
500 g jemná buková štiepka (vystačí na jedno údenie)
ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.
Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.
Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez
príkon vykurovacej špirály: 2 000 W
kapacita potravín: 10 kg
vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm
rozmery komory na údenie: 395 x 525 x 270 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 14 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.
VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:
– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.
– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.
– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.
– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).
– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.
– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.
– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.