KAISEROVA '80' izolovaná udiareň na drevo
Kategória: | Kaiserove izolované udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie drevom |
Externý odvod dymu: | Napojenie na komín |
Hmotnosť mäsa: | 5-10kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Celý rok |
Výška udiarne: | 80-95cm |
Zameranie: | Domáce a záhradné |
Vďaka veľkosti, poctivej izolácii a kvalitnej nehrdzavejúcej oceli je moja „OSEMDESIATKA” na drevo ideálna domáca udiareň na celoročnú prevádzku.
Zmestí sa do nej až 12 kíl mäsa, 16 stredných rýb alebo 35 klobások.
Údite pomocou drobného dreva, dreveného uhlia alebo hrubšej štiepky. Ideálne je vytvorenie žeravého základu, ktorý potom posypávame suchou, prípadne vopred navlhčenou štiepkou pre vývin dymu.
Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od veľkosti generátora a vonkajšieho počasia 4 – 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.
Obsah príslušenstva:
1x zásuvka na vyhrievanie drevom
3x rovný rošt (zmestí sa ich až 5)
4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás
Voliteľné príslušenstvo:
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani nedá, rošty navyše padnú vhod.
Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.
Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez + izolačná vata
kapacita potravín: 12 kg
priemer komína: 100 mm
vonkajšie rozmery: 385 x 860 x 410 mm
rozmery komory na údenie: 360 x 675 x 325 mm
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 30 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.
KAISEROVA OSEMDESIATKA na drevo má aj svoju elektrickú sestru, ktorú nájdete tu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.