generátor dymu Smokemeister® stavia naše fortelné mašinky do segmentu poloautomatických udiarní. Vydrží dodávať proviantu konštantný dym po dobu až 12 hodín na jedno naplnenie zásobníka.
do Kaiserovej 80´dávate 35 klobás, 16 pstruhov alebo 12 kg mäsového i nemäsného proviantu. Udiť môžete aj syry, zeleninu alebo napríklad soľ. Vďaka preskleniu môžete sledovať proces údenia.
generátor Smokemeister® naplníte drevenou štiepkou, vzduchovým motorom nastavíte intenzitu dymu a elektrická špirála s termostatom zabezpečí konštantnú teplotu v udiarni.
Dym do udiarne prúdi cez katalyzátor, ktorý z dymu odlučuje nežiaduce látky. Dym sa zároveň ochladzuje a udiareň je tak vhodná aj na údenie studeným dymom.
proviant
zavesíte za háčik na nerezové tyčky alebo pohodlne rozložíte na rošty. Všetko nájdete v základnom balení pri udiarni. Mrknite na moje tipy a
recepty a nechajte sa inšpirovať!
Rozmery udiarne: 38,5 x 86 x 41 cm
Rozmery komory: 36 x 67,5 x 32,5 cm
Kapacita potravín: 12 kg
Priemer komínkua: 100 mm
Váha udiarne: 30 kg
Materiál: Nerez + izolačná vata
Max. prevádzková teplota: 150 °C
Prevádzkové náklady: cca 6 kč / hod.
Výkon špirály: 2000 W
kombinácia drevnej štiepky a elektrickej energie je nielen úsporná, ale ušetríte aj veľa času pri prevádzke udiarne, keď nemusíte sypať drevnú štiepku do ohniska a dymiť. Izolovaná konštrukcia tiež zaručuje, že teplota nebude kolísať.
Kaiserova presklená 80' je novinkou tohtoročnej sezóny. Je to ideálna domáca udiareň pre celoročnú prevádzku, v ktorej sme okrem presklenia vylepšili niekoľko detailov pre pohodlnejšie používanie.
Vďaka dvojstennej izolovanej konštrukcii môžete udiareň používať po celý rok. Keď je horúco alebo chladno. Je ideálna na záhradu alebo terasu a možno ju ľahko pripojiť k vonkajšiemu dymovodu.
Všetky nerezové udiarne sa poctivo vyrábajú v Krížanove na Vysočine. Preto vám môžem ponúknuť 5-ročnú záruku na udiareň, jej konštrukciu, zvary a nitovanie, ako aj kvalitný servis.
Naplňte zásobník hrubými drevnými štiepkami. Zároveň venujte pozornosť tomu, ako dlho chcete údiť. Zásobník nemusíte vždy úplne naplniť.
Zapnite elektrickú špirálu, rozohrejte udiareň na požadovanú teplotu a naplňte komoru osušeným proviantom. Zapnite vzduchový motor na plný výkon.
Zapáľte 3 zapaľovacie otvory v zásobníku. Keď do udiarne začne prúdiť dym, nastavte motor dymu na požadovanú intenzitu.
Radi udíte studeným dymom? Alebo skôr horúcim dymom? Alebo najradšej experimentujete? Vitajte v našej rodine udiarní a nechajte sa inšpirovať. Tak raušovné údenie!
Údenie je nové grilovanie
Tak ať vám šmakuje!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.