KEĎ SA NÁHODOU PANSTVO STANE, ŽE VÁM PO ÚDENÍ ZOSTANE PÁR MAKREL, EŠTE TO NEMUSÍ BYŤ NA ŠKODU.
MÁM PRE VÁS TO TIEŽ SICHeR RECEPT NA ĽAHKÚ A RÝCHLU POMAZÁNKU, S KTOROU NA SICHR ZABODUJETE. TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!
MÁM PRE VÁS TO TIEŽ SICHeR RECEPT NA ĽAHKÚ A RÝCHLU POMAZÁNKU, S KTOROU NA SICHR ZABODUJETE. TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!
Na nátierku budete panstvo potrebovať 200 g mäsa z domácej údenej makrely, 200 g lučiny alebo žervej, 1-2 lyžice bieleho jogurtu, šťavu z ½ citróna kvalitnú soľ a trochu korenia.
Začnite vychladenú makrelou, ktorú odberajte od kostí. Čím väčšiu starostlivosť si s tým tu dáte, o to väčším bombarďákom potom budete. Nikto tam kosť nájsť nechce, to je jasná vec. Po obraní už to bude fofr.
K obranému mäsu pridajte smotanový syr. Ja mám rád klasickú Lučinu rozmiešanú s trochou poctivého bieleho jogurtu. Osolím, okorením, pridám šťavu z polovice citróna a premiešam. Šlus, nič viac netreba.
Nič nemixujte, mäso makrely je jemné samo od seba, tak nech si to zachová nejakú štruktúru. Nátierku dajte do chladničky na pár hodín vychladiť. Najlepšie však bude až na druhý deň.
Krásne jemná nátierka si výborne rozumie s čerstvým chrumkavým chlebom. Aby bol výsledok "ťip ťop", môžete krajce dozdobiť napríklad mladými výhonkami hrášku alebo reďkovky.
Na údenie makrel používam najradšej kombináciu bukovej štiepky a jelše. Bukom nikdy nič nepokazíte av kombinácii s jelšou chytia ryby krásne zlatú farbu.
INŠPIROVALI STE SA? TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!
Nech vám šmakuje.