800 g prsia bez kože a po očisteníí
2 lyžice (cca 35g) medu
125 ml červeného vína
20 g soli
vrchovatá lyžička kvalitného čierneho korenia (čerstvo namletého)
Mäso dokonale očistite od hažlí a kóže. Potom to nakrájajte na cca 3 mm plátky proti vláknu. Všetky ingrediencie dobre rozmiešajte a mäso naložte na 1-3 dní do chladničky. (cez noc stačí, ale 3 dni sú potom echt). Ak nakladáte na dýľ, odporúčam to aspoň raz otočiť.
Pred údením sa mäso neoplachuje, len utierkou osušte. Skladajte na sieťovaný rošty a udiareň vyhrejte cca na 50-60 stupňov. Odležané a osušené mäso dajte do dymu na 2-3 hod., potom pokračujte bez dymu, kým mäso nestmavne a zmatnie. Jerky by malo zostať po vyúdení stále pružné.