Tu poznám panstvo iba dva tábory. Niekto syrečky miluje a druhé ich zas nemôže ani cítiť.
Ale poviem vám, s touto pochúťkou budete za kráľa hostiny! Stačí na to pár hodín studeného dymu a trénovanej triceps. Tak raušové údenie!
Ale poviem vám, s touto pochúťkou budete za kráľa hostiny! Stačí na to pár hodín studeného dymu a trénovanej triceps. Tak raušové údenie!
syrečky uďte 4 hodinky studeným dymom (max. do 30 stupňov) a potom nechajte chvíľu odležať. Na rozumnú porciu pre 3 ľudí použite 2 kusy syrečkov, takže približne 180 g.
Do nahrubo nastrúhaného syra pridajte približne 70 g zmäknutého masla, štipku soli a vidličkou premiešajte na konzistentnú zmes. Chvíľu tomu dajte, trvá to.
pridajte na jemno nakrájanú cibuľu, dijonskú horčicu a sladkú papriku, Ja dávam od každého po dvoch lyžičkách, ale tu panstvo postupujte každý podľa svojej chuti, poznáte to.
Všetko opäť starostlivo a s láskou vymiešajte. Samozrejme ochutnávajte a dolaďujte tak, aby ste boli spokojní.
Nakoniec pridajte vaječný žĺtok, jemne šmrcnite čiernym korením a môžete sa vrhnúť na prípravu hrianok. Servírovanie už je na vás.
Osobne používam generátor dymu spoločne s bukovými pilinami. Na jednu tlejúcu komoru funguje 6 hodín, čo je tak akurát.
INŠPIROVALI STE SA? TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!
Nech vám šmakuje.