Rybie mäso a syry - zmes jemnej štiepky na údenie
Kategória: | Drevo, piliny a štiepka na údenie |
---|---|
Drevo na údenie: | Pre elektrické udiarne, Na údenie rýb |
Príslušenstvo k:: | Elektrická 50 a 100, Elektrická 80 a 125, Elektrická 200 |
Kombinácia jemnosti jelše a vyváženosti buka robí z tejto zmesi skvelú voľbu nielen na údenie sladkovodných a morských rýb, ale aj syrov.
PRÉMIOVÁ KVALITA
Moje drevené štiepky sú najvyššej kvality. Neobsahuje prach, kôru, plesne ani iné nečistoty. Sušíme ju na maximálne 12 % vlhkosti s certifikátom pre potravinársky a mäsový priemysel. Je skrátka bezpečná.
PRECÍZNÉ VÝSLEDKY
V tejto zmesi som vyladil ideálny pomer buka a jelše pre lepší výsledok údenia. Bola to alchýmia, ale podarilo sa mi skombinovať chuť a dĺžku zuhoľnatenia jednotlivých druhov tak, aby to stálo za to.
Sila vône: stredná (3/5)
Výťažnosť: stredná
Frakcia: 1-3 mm
Zloženie: buk a jelša
Hmotnosť balenia: 500 g
Certifikácia: áno
VYNIKAJÚCE NA RYBY A SYR
Údenie pstruha, makrely alebo goudy už nebude žiadny problém. Stačí dodržať môj osvedčený postup nakladania a zaobstarať túto špeciálnu zmes.
HRUBOSŤ ŠTIEPKY
Hrubosť 1 - 3 mm je určená pre elektrické udiarne. Jedno balenie vydrží cca 6 hodín údenia. Ak kúrite v ohnisku drevom alebo ak používate externý vyvíjač dymu (smokemeister), odporúčam použiť frakciu 6-12 mm.
UDRŽATEĽNOSŤ
To, čo od prírody dostávame, by sme mali aj vracať. Za tým si stojím. Preto sa snažíme zachovať rozmanitosť tým, že každým predaným balíkom prispievame na obnovu lesov a ovocných sadov. A vďaka patrí aj vám!
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.