KAISEROVA '100' prenosná udiareň
Kategória: | Kaiserove prenosné a rybárske udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie drevom |
Hmotnosť mäsa: | 10-20kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Od jari do jesene |
Výška udiarne: | 110cm |
Zameranie: | Domáce a záhradné, Rybárske |
Udiareň „PRENOSNÁ STOVKA” na drevo vychádza z menšej „PÄŤDESIATKY” a ponúka takmer dvojnásobný priestor na údenie. Zmestí sa do nej 25 stredných rýb, 50 klobás alebo 15 kg mäsa. Udiareň je vhodná na údenie dlhších rýb, napr. úhorov, šťúk atď. STOVKA má vynikajúci pomer medzi cenou a objemom priestoru na údenie.
V ohnisku zapálite oheň z drobného tvrdého dreva alebo dreveného uhlia – po vytvorení žeravého základu ohnisko vložíte priamo do udiarne. To potom posypávate hrubšou vlhčennou štiepkou, aby ste regulovali správny vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi spodnou klapkou a únik dymu z udiarne môžete kontrolovať klapkou, ktorá sa nachádza na hornej stene v strede udiarne.
STOVKU na drevo môžete mať aj vo zvýhodnenom elektrickom variante, ktorý nájdete TU. Vedeli ste, že aj v elektrickej udiarni môžete kúriť drevom? Stačí vybrať vykurovaciu špirálu.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:
univerzálna zásuvka na vyhriatie
ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:
výhrevná špirála (urobte si zo „stovky” elektrickú udiareň)
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.
sieťovaný rošt (napr. na údenie syrov alebo krehkých rybích filetov)
Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez
kapacita potravín: až 15 kg
vonkajšie rozmery: 395 x 1 100 x 275 mm
rozmery komory na údenie: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 17 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.